Pregătiți pentru viață – un proiect pentru tinerii instituționalizați

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vaslui, organizează, în perioada 15 septembrie-15 octombrie, proiectul Pregătiţi pentru viaţă. Acesta este desfășurat la nivel național, prin intermediul Caselor de cultură studențești și presupune ca 5000 de tineri instituționalizați din județele implicate să beneficieze de activități de weekend menite să îi ajute să socializeze.  

Scopul proiectului este ca tinerii care se află în risc de marginalizare şi excludere socială să fie ajutați să-și dezvolte abilități pentru o viață independentă.  În perioada 22-24 septembrie, 43 de tineri, aflați sub tutela DGASPC Brăila, au fost găzduiți în Galați iar activitățile au cuprins o vizită la Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii, prezentarea clădirilor istorice din orașul vecin, activități în Grădina Publică și pe Faleza Dunării. În perioada 13-15 octombrie, alți 47 de tineri din județul Brăila vor beneficia de activități nonformale, organizate de cei de la Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi.

Tineri care se află în risc de marginalizare şi excludere socială în tabere de weekend organizate de DGASPC

Tinerii de la DGASPC Galați au fost găzduiți într-un complex hotelier din com Nicorești. Prima serie a vizitat Muzeul de Istorie “Teodor Cincu” și Muzeul Aviației din Tecuci și a participat la diverse jocuri recreative (tenis de masă, țintar, badminton). Următoarele activități pentru tinerii gălățeni au fost programate în weekendul 06-08 octombrie. 

Pentru cei afiliați DGASPC Constanța, tabăra de weekend. Pregătiți pentru viață s-a desfășurat în stațiunea Costinești. Nouăzeci de tineri s-au bucurat de activități sportive: fotbal, volei, au socializat, au organizat o seară de karaoke și au participat la activități legate de dezvoltarea personală. 

Taberele pentru tinerii afiliați DGASPC Tulcea și DGASPC Vaslui au fost programate în trei serii: 29 septembrie-01 octombrie, 6-8 octombrie și 13-15.octombrie, în locații din Măcin, Jud. Tulcea, respectiv, Poenești, Jud.Vaslui.