Programul Anghel Saligny: Asfaltări în localitățile comunei Surdila-Găiseanca

Comuna Surdila-Găiseanca din județul Brăila a primit zilele acestea, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), o finanțare în valoare de 8.247.558 lei pentru realizarea proiectului „Asfaltare tronson nord strada Nouă în sat Filipești, amenajare trotuare și acces la proprietăți în satele Surdila-Găiseanca și Filipești”. 

Fondurile sunt alocate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Primarul Gabriel Drăguț al comunei Surdila-Găiseanca a semnat contractul în prezența ministrului Adrian Veștea de la MDLA. 

În județul Brăila, pe lista afișată oficială – disponibilă pe pagina web a ministerului – dedicată programului „Anghel Saligny” sunt menționate alocări totale – până acum – de peste 485 de milioane de lei, bani doar pentru lucrări la drumuri și poduri. Sunt menționați acolo 277 kilometri reprezentând drumuri neamenajate/ nemodernizate în județul Brăila.  

Mai sunt alte peste 500 milioane lei alocați, în proiecte cu destinația apă și canalizare scrise de brăileni. La acest capitol, sublinierea pentru județul Brăila este că, la acest moment, peste 13% din populație nu este deservită de sistemul public de apă-canal. 

Foto:
s m anamul rezwan/Pixabay