Provocare multiculturală pentru studenții UDJG

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Compartimentul Servicii Sociale, Programe și Proiecte Studențești, în colaborare cu Asociația Liga Studenților Străini din Galați, Centrul de consiliere și orientare în carieră, Departamentul de relații internaționale, organizează competiția interactivă ce promovează diversitatea culturală, intitulată ,,Inovare culturală studențească gălățeană”.

Concursul se organizează în cadrul UDJG ca o activitate extracurriculară și are ca obiective: dezvoltarea personală a tinerilor; conștientizarea valorii pozitive a diversității culturale și a dreptului de a fi diferit; dobândirea abilităților de comunicare și cooperare; reducerea anxietății, maximizarea potențialului intelectual, dezvoltarea valorilor morale și estetice, dezvoltarea relațiilor interpersonale și de grup; îmbunătățirea vieții universitare și reducerea abandonului universitar.

Competiția se va desfășura după cum urmează: în etapa I se stabilesc echipele participante, formate din 2-5 studenți din fiecare țară sau din țări diferite. În etapa a II-a (11-30 octombrie), participanții vor pregăti un material online (filmuleț video în format *avi, *mov sau *mp4), și un stand ori afiș/mostre pentru prezentare outdoor prin care să facă cunoscut specificul cultural al țării din care provin. Materialele video și ideile vor fi transmise la adresa alina.besleaga@ugal.ro, până pe 22 octombrie.

După această dată, echipele se promovează online, până la finalul lunii și vor aduna vizualizări. Etapa a III-a a concursului va avea loc pe 30 octombrie, în incinta UDJG, când toate echipele își vor prezenta și fizic materialul pregătit, pe scenă sau la standul propriu. Pentru desemnarea câștigătorilor, vor conta vizualizările online, dar și voturile acordate de public echipelor care au dat dovadă de creativitate. Premierea va avea loc pe 30 octombrie, la ora 17,00. Concursul este finanțat din fondurile Ministerului Educației.