Recomandări pentru șoferi odată cu venirea primei ninsori

Se apropie iarna cu pași repezi. În acest sfârșit de săptămână, zăpada a început să cadă în zonele montane.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, într-o postare pe Facebook, a informat publicul că a nins abundent pe mai multe sectoare de drum naţional din nordul judeţului Harghita: DN13B – zona Pasul Bucin, DN15 –  Borsec, DN13A – între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, DN12C – zona Lacul Roşu.  

Cu această ocazie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) reamintește faptul că este obligatoriu ca vehiculele care tranzitează zonele înalte să fie echipate de iarnă. În special autovehiculele grele vor fi dotate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire. 

Utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii au fost mobilizați în teren și au acționat acolo unde situația a impus-o. 

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în data de 14 noiembrie,  cel mai gros strat de zăpadă, de22 cm- era Bucin.  

Așadar, îndemnăm toți călătorii și pe cei care-și planifică o vacanță la munte să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să meargă și să aibă grijă la drum!

Foto:
Pixabay