Șanse mai mari la admitere pentru candidații rezidenți la medicină

În data de 21 noiembrie s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, ca în anii anteriori, pentru cei care doresc să intre la rezidențiat în domeniul medicinii.  

Astfel, Ministerul Sănătății și Ministerul Educației au aprobat, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidențiat a unui număr cât mai mare de tineri medici. Aceasta se datorează  necesității acoperirii cât mai multor posturi și locuri la concursul de rezidențiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgență, ATI etc. 

„Pregătirea din timp a unui număr suficient de specialiști reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătății. Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienții din România să beneficieze de îngrijire din partea generațiilor viitoare de specialiști!” a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. 

La Brăila sunt scoase la concurs 13 posturi, astfel:  

La Spitalul Clinic Județean de Urgență:  

  • patru posturi pentru specialitatea Anestezie și terapie intensivă la Secția Anestezie și Terapie Intensivă;  
  • șase posturi pentru specialitatea Medicină de urgență, la Unitatea Primiri Urgențe;  
  • un post pentru specialitatea Pediatrie, la Secția Pediatrie  

La Direcția de Sănătate Publică a Județului Brăila: 

  • un post pentru specialitatea Epidemiologie, la Compartimentul Supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile;  
  • un post pentru specialitatea Igienă, la Compartimentul de evaluare a factorilor de risc din mediul de viață și muncă.  

Amintim că, până acum, punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidențiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului inițial de 65%, este de 608 puncte. În această situație, ar fi putut alege un loc sau un post în specialitate maxim 3.696 candidați din cele 4.327 locuri disponibile. 

Foto:
Unsplash