Șoferi băuți și fără permise de conducere depistați în trafic de către polițiștii municipiului Brăila

În decursul zilei de 14 noiembrie, în cadrul acțiunii BLOCADA, polițiștii și jandarmii au desfășurat 12 acțiuni și razii. Scopul acestora a fost prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. 

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, polițiștii intervenind la un total de 30 de evenimente, dintre care 21 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.  

De asemenea, polițiștii brăileni au acționat și pe linie rutieră  pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, precum abaterile săvârșite de către conducătorii de biciclete/atelaje hipo, depășirile neregulamentare, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Bărbat din satul Unirea depistat în timp ce conducea fără permis un tractor neînmatriculat

19:30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din sat Unirea, în timp ce conducea un tractor agricol pe raza localității de domiciliu. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tractorul nu este înmatriculat. Adițional, la neregulile constate de polițiști, aceștia au stabilit și că bărbatul consumase alcool. 

 

Pe numele acestei persoane, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea sub influența alcoolului. 

Tot în seara zilei de 14 noiembrie, în jurul orei 20:00, polițiștii au oprit în trafic un bărbat de 44 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe DJ 255A, în localitatea Unirea. 

În timpul verificărilor, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i emisă dovadă fără drept de circulație. 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat în total un număr de 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 34.035 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 8 permise de conducere și au ridicat 8 certificate de înmatriculare. 

Foto:
IPJ Brăila