Spectacolul „Naufragiat” în festival la Buzău

Teatrul „Maria Filotti” (TMF) a fost prezent la Buzău, în cea de-a X-a ediție a festivalului „Săptămâna Teatrului Tânăr”, cu spectacolul „Naufragiat” – fantasticele aventuri ale lui Louis Rougemont povestite de el însuși. 

Textul lui Donald Margulies, pus în scenă la Brăila de regizorul Andrei Huțuleac, a plăcut și publicului festivalului organizat de Teatrul „George Ciprian”. 

Povestind aventurile unei călătorii din alt veac pe tărâmuri necunoscute, spectacolul cuprinde tot felul de întâmplări care mai de care mai bizare și năstrușnice. Felul în care este pusă povestea în scenă are și umor, dar și multe secvențe în care actorii sunt lăsați să își pună în valoare talentul și mai cu seamă abilitățile scenice. În plus, sunt lăsați – sau ghidați – de regizor să se joace așa cum o fac cei mici când descoperă ceva nou, cu puțină seriozitate. Actorii din distribuția recentei premiere de la TMF au fost aplaudați călduros la Buzău: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Corina Borș. 

Bineînțeles că brăilenii pot veni la teatrul de acasă pentru a aplauda spectacolul și echipa lui, din care fac parte și scenografa Maria Nicola, light-designer-ul Lucian Moga. 

 

Foto:
Andreea Iordache