Tânără cercetată pentru furt și șofer băut la volan, prinși de polițiștii brăileni

Încă o dată, polițiștii brăileni au dat dovadă de implicare și devotament. În data de 5 noiembrie 2023, s-au desfășurat mai multe acțiuni în municipiul și județul Brăila pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional.  

Duminică, 5 noiembrie, polițiștii și jandarmii au desfășurat 17 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Astfel, s-a intervenit la 39 de evenimente, 36 dintre ele fiind sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. 

Polițiștii au aplicat 142 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 70.000 de lei. Ca măsură complementară,  au fost reținute nouă permise de conducere și un certificat de înmatriculare. 

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orașului Însurăței au identificat o tânără în vârstă de 29 de ani din județul Buzău, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Din cercetările efectuate, tânăra ar fi furat un telefon mobil și suma de 370 de lei la data de 22 octombrie. 

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au oprit în trafic, în orașul Ianca, pe DC 12, un autovehicul, după ce au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că ar fi urmărit în trafic. Se pare că în autovehicul se afla un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Bordei-Verde, care emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Foto:
IPJ Brăila