Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați deschide Stagiunea 2023-2024

Iubitorii de cultură din Brăila sunt invitați duminică, 3 septembrie, de la ora 19,00 la teatru. Dramaticul gălățean deschide stagiunea cu o piesă îndrăzneață – BUJOR de Doru Vatavului, în regia Letei Popescu, un spectacol șocant la prima vedere și totuși cald, plin de umor, ce abordează un subiect tabu și încearcă să vorbească franc și fără tușe îngroșate despre sex.

„Cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că aici avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală… adică nicio lecție. Din acest punct, accesăm cu toți propria memorie pentru a crea atmosfera unui tip de timiditate și disconfort în a vorbi despre asta. Bujor este o comedie „tandră” și dacă spectatorii ar veni cu dorința de a înțelege un pic mai mult decât ideea preconcepută… oricare ar fi ea, acest spectacol ar fi un prilej bun pentru a face asta,” spune Leta Popescu, regizorul spectacolului.

În distribuție, actorii: Vlad Volf (Bujor – învățătorul), Ștefan Forir (Ion – tatăl alfa), Ciprian Brașoveanu (Ionuț – tatăl beta), Vlad Ajder (Darius – tatăl informat), Elena Ghinea (Miki – mama șefă), Petronela Buda (Cristina – mama singură), Flavia Călin (Laura – mama sfântă), Maria Niță (Simona – mama precaută).

BUJOR este o piesă scrisă special pentru trupa de la Galați, produsă în cadrul PROIECT 9. TEATRU ROMÂNESC CONTEMPORAN, derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” în perioada 2021-2024. Programul complet al lunii septembrie poate fi consultat pe fanitardini.ro/program, iar biletele la spectacole pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro.

Foto:
Daniela Bogdan