Toamna se numără bobocii! O nouă sesiune de admitere la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați

Tinerii din Brăila care doresc să-și continue studiile trebuie să știe că Universitatea ,,Dunărea de Jos” (U.D.J.G.)din Galați scoate la concurs, la admiterea de toamnă, care debutează astăzi, 146 de locuri la buget și 1209 la taxă, pentru programele de licență. Cele mai multe locuri bugetate disponibile sunt la Facultatea de Inginerie (41), unde sunt și cele mai multe specializări. Urmează apoi, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (20 de locuri la buget), Științe și Mediu (16 locuri bugetate), Știința și Ingineria Alimentelor (15 locuri la buget din care 12 la specializarea Piscicultură și acvacultură) și Facultatea de Litere (13 locuri la buget). Pentru cei care iubesc domeniul, Facultatea de Arhitectură Navală, unică în țară, mai are disponibile în această toamnă, 11 locuri bugetate la programul de studiu Arhitectură navală. La Facultatea de Medicină și Farmacie mai sunt 11 locuri bugetate la specializarea Farmacie și alte 28 de locuri la taxă, iar Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică dispune de 5 locuri bugetate și alte 77 cu taxă. La Facultatea de Arte mai sunt 4 locuri la buget la Artele spectacolului (actorie) și alte 30 cu taxă. Facultatea de Economia și Administrarea Afacerilor pune la bătaie 3 locuri la buget, la programul Administrarea afacerilor în limba engleză și alte 169 de locuri la taxă.

Două sunt facultățile care nu mai au locuri la buget la nicio specializare în această toamnă. Este vorba de Facultatea de Drept și Științe Administrative, care mai dispune de 3 locuri la taxă la specializarea Administrație Publică și de Facultatea de Educație Fizică și Sport, care mai are 40 de locuri cu taxă la specializările Educație fizică și sportivă (37) și Kinetoterapie și motricitate (3).

Facultatea Transfrontalieră scoate la concurs 49 de locuri pentru românii de pretutindeni, din care 20 la specializarea Sisteme de producție digitale (Cahul) și 20 la specializarea Ecologia și protecția mediului (Chișinău).  

Tinerii din Brăila și Galați, care au și un job, trebuie să știe că în această sesiune de admitere mai sunt locuri (la taxă) la programele de studiu ID-IFR – învățământ la distanță și cu frecvență redusă. Astfel, cei interesați pot concura pe cele 13 locuri cu taxă de la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, specializarea Agricultură ( cursurile au loc la filiala de la Buzău) și pe cele 35 de locuri cu taxă de la Facultatea de Litere, specializarea Română-Engleză.

Calendarul admiterii de toamnă

Admiterea din septembrie, pentru programele de licență, se desfășoară după cum urmează: în perioada 1-10 septembrie 2023 are loc înscrierea online a candidaților, urmând ca din data de 4 septembrie, înscrierile să se desfășoare și fizic, la centrele special amenajate. Pe 11-12 septembrie au loc probele eliminatorii și de concurs, dacă e cazul.Pe 13-14 septembrie se afișează rezultatele și se rezolvă eventualele contestații, iar în intervalul 14-18 septembrie se depun diplomele de bacalaureat în original. Listele finale cu cei admiși se vor ști pe 19 septembrie. Mai multe detalii pe www.admitere.ugal.ro.

Foto:
Daniela Bogdan