Turneul „Universul campionilor” 2023, șah clasic la Brăila 

*Ediția a II-a organizată de CS de șah „Micul Prinț” condus de Iulian Preda * Au participat peste 60 șahiști din Germania, Rep. Moldova, România, Ucraina

Clubul sportiv de șah „Micul Prinț” din Brăila, condus de Iulian Preda, a organizat și desfășurat în 11 – 13 august 2023 turneul Universul campionilor” – șah clasic, ediția a II-a. Gazdă a fost Muzeului Brăilei „Carol I”, partidele susținându-se în sala „Regele Mihai și Regina Maria” și la Centrul Diversității Culturale unde Camelia Hristian – coordonator și șef Relații publice – a făcut pentru tinerii șahiști și o prezentare a expoziției prezente în Centrul Diversității Culturale. 

Cei 67 jucători participanți, de toate vârstele – mulți copii – de la cluburi de profil din Germania, Republica Moldova, România și Ucraina au fost arbitrați de Lucian Jugaru și Cosmin Dobrescu. Premiile, cupe și medalii, plus alte surprize, au fost asigurate cu ajutorul unui sponsor și de la trei parteneri. 

Pentru concursul Open există o ierarhie: Apostolachii Olga din Ucraina, Dăscălescu Adelin de la CSM Focșani 2007, Tatarciuc Iuri din Rep. Moldova, Arghirescu Marius de la CSM Focșani 2007, Vorniceanu Alina de la CSM Galați, Bratu Gheorghe de la CSM Craiova. 

Ceilalți jucători se regăsesc în clasament; detalii ale ierarhiilor, pe pagina web a clubului de șah „Micul Prinț”.

Foto: Preda Iulian