Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Brăila, deschiderea noului an de studiu

Universitatea „Constantin Brâncoveanu”, filaila Brăila, și-a deschis porțile pentrru noul an. În 2 octombrie 2023 a avut loc un eveniment festiv, gazdă și moderator, în aula universitară arhiplină, fiind conf. univ. dr. Camelia Vechiu, decanul Facultății de Management Marketing în economia afacerilor. 

S-au audiat imnurile studențești, iar invitații au adresat urările tradiționale studenților și cadrelor universitare, menționând că absolvenții de la „Brâcoveanu” demonstrează la locurile lor de muncă și în afaceri că studiile de aici le-au fost de un real folos.   

Au rostit aceste urări și aprecieri deputatul social-democrat Mircea Florin și Ionuț Ciprian Dobre – vicepreședinte la Consiliul Județean Brăila, viceprimarul Doinița Ciocan de la municipiul Brăila, prof. dr. Cristina Elena Anton – directorul Casei Corpului Didactic Brăila, Laura Țupea – director al filialei Brăila a Băncii Naționale a României, decanul Adrian Mihai Goanță de la Facultatea de Inginerie și Agronomie Brăila din Universitate „Dunărea de Jos”, Corneliu Iscu – președintele Corpului Experților Contabili filiala Brăila (absolvent al Universității „C. Brâncoveanu”), Alina Petronela Sulicu – managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, prof. dr Gheorghe Antonescu – directorul Liceului de Arte „Hariclea Darclée” ș.a. 

Aproape toți dintre cei menționați mai sus au avut sau au relații cu universitatea, în prezent, prin instituțiile unde lucrează. Consiliul Județean este partener, la fel ca Banca Națională, în realizarea orelor de practică. Iar Casa Corpului Didactic este partener în desfășurarea unor activități. Unii dintre invitați au fost studenți la cursuri de zi sau la masterat. Cu Corpul Contabilor, universitatea are un protocol astfel încât aboslvenților să le fie mai ușor să obțină atestatul. l  

De asemenea, câțiva studenți au fost recompensați cu diplome în timpul festivității. Decanul Camelia Vechiu le-a invitat pe Doinița Ciocan și Laura Țupea să le înmâneze. 

Foto:
Armanda Filipine