Verificare gratuită a kilometrajului la Salonul Auto București

La Romexpo, până pe 15 octombrie inclusiv, are loc Salonul Auto București & Accesorii. Vizitatorii care ajung la Romexpo cu propriile mașini au posibilitatea să solicite specialiștilor de la Registrul Auto Român (RAR), prezenți la standul instituției, verificarea kilometrajului cu ajutorul unui echipament de ultimă generație. Procedura este rapidă, durând doar câteva minute, și este oferită gratuit.

Mihai Alecu, directorul general al RAR, a fost prezent la deschiderea oficială a evenimentului și a vorbit despre importanța conștientizării siguranței în trafic, evidențiind activitățile desfășurate de instituție. „Ne pregătim să implementăm programul RAR Auto-Pass, care va fi disponibil începând de anul viitor. La achiziționarea oricărui autovehicul înmatriculat în România, oferim o garanție privind starea tehnică și kilometrajul. Este esențial să creștem gradul de conștientizare în rândul clienților privind starea tehnică a autovehiculelor, deoarece acest aspect joacă un rol crucial în reducerea accidentelor rutiere”, a subliniat Mihai Alecu.

În cadrul Salonului Auto București, care se află la ediția a XX-a, standul RAR găzduiește și autolaboratorul destinat monitorizării calității aerului – piesa de rezistență a Departamentului de Cercetare din cadrul Registrului Auto. Este evident că un asemenea echipament este esențial, mai ales în zonele aglomerate unde schimbările calității aerului sunt evidente atunci când numărul vehiculelor în trafic este crescut.