Ziua Mondială a Copiilor Orfani

Din nefericire, un număr mare de copii din toată lumea au ajuns orfani din diferite motive, fie abandon, război sau sărăcie. Pentru a fi cu gândul la ei, a doua zi de luni din noiembrie a fost declarată, în mod oficial,  Ziua Mondială a Copiilor Orfani. 

Cu această ocazie, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a transmis un mesaj prin care își arată compasiunea față de cei care  cresc fără părinți, fără îmbrățișarea caldă a mamei, fără sfaturile pline de înțelepciune ale tatălui. Ministrul a declarat că echipa de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse  a încercat să ușureze și să facă mai frumoasă viața tuturor acestor copii, asigurându-le ceea ce este necesar pentru a-și clădi un viitor. 

Am organizat pentru ei tabere cu activități diverse, campanii de informare, ne asigurăm zi de zi că au parte de susținere psihologică și logistică în centrele și apartamentele de tip familial în care locuiesc și continuăm să înființam centre de zi pentru prevenirea separării lor de familiile de origine. 

În plus, facem toate eforturile pentru a susține egalitatea de șanse în școli și universități, le oferim sprijin financiar și, prin adoptarea Garanției pentru Drepturile Copiilor, vom implementa măsuri menite să elimine sărăcia în rândul lor. 

De ziua lor, le transmit tuturor copiilor orfani un gând bun, o îmbrățișare și toată deschiderea mea pentru sprijinirea lor.” 

Această zi specială atrage atenția asupra situației dificile a orfanilor din întreaga lume, iar oamenii sunt încurajați să îi susțină în mod activ. 

Foto:
Pixabay