Târg de produse tradiționale românești la Ministerul Agriculturii

În perioada 15-19 noiembrie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) găzduiește „Târgul de lăsatu’ secului”, organizat cu sprijinul Asociației „Produs de Cluj”. Vizitatorii sunt așteptați în curtea instituției, situată în București, pe Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, între orele 09:00-19:00. 

Evenimentul are ca principale obiective, pe de o parte, promovarea produselor agroalimentare ale producătorilor și procesatorilor români, iar pe de altă parte informarea consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare a produselor. 

„Îmi doresc ca prin acest tip de evenimente să promovăm producătorii și fermierii români care depun eforturi pentru a depăși cu bine provocările din această perioadă și a ne asigura hrana. Viitorul agriculturii românești stă în măsurile de sprijin, programele guvernamentale și în mâinile harnice ale fermierilor și procesatorilor noștri! Fermierii și producătorii români sunt recunoscuți pentru priceperea, puterea de muncă și tradiția de a produce alimente gustoase, sănătoase și de calitate! Să le arătăm fermierilor respectul nostru față de munca lor, cumpărând din România și să mâncăm românește!”, a declarat ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu.

La eveniment vor participa 40 de producători și artizani locali din nord-vestul și centrul României

La târg vor participa aproximativ 40 de producători și artizani locali din nord-vestul și centrul României și nu numai.Vizitatorii vor regăsi peste 40 de produse atestate tradițional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale din județele Botoșani, Brașov, Mureș, Sălaj, Ilfov și București și aproximativ 50 de produse cu mențiune de calitate facultativă „produs montan” din cele peste 3.800 de produse înregistrate în Registrul Național al Produselor Montane din județele Cluj, Covasna, Ilfov și Prahova. Prin urmare, cei care vizitează târgul se vor putea delecta cu produse preparate din carne, lapte, pește, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere și dulcețuri. Nu vor lipsi nici două branduri naționale renumite, Magiunul de prune Topoloveni – Indicație Geografică Protejată și Telemeaua de Sibiu, produse recunoscute la nivelul Uniunii Europene.  

Gurmanzii se pot delecta cu prăjituri și plăcinte poale în brâu, cozonaci din zona Moldovei, cârnăciori picanți afumați, slănină afumată, brânză de burduf din lapte de oaie din Ardeal sau zacuscă, gemuri, legume și fructe din zona Munteniei. 

Foto:
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale