Romgaz a aniversat zece ani de la listarea la Bursa de Valori București

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz S.A. a aniversat, în data de 12 noiembrie, zece ani de la listarea la Bursa de Valori București, sub simbolul SNG. S-a listat pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București în anul 2013, în urma derulării cu succes a unei oferte publice inițiale secundare în valoare cumulată de 1,7 miliarde de lei, ofertă derulată atât la bursa locală, cât și la bursa din Londra. 

Pe parcursul celor zece ani de listare, investitorii au realizat peste 549.000 de tranzacții cu peste 326 milioane de acțiuni, cu o valoare de peste 10 miliarde de lei. De asemenea, de la oferta publică inițială din 2013 până la finalul lunii octombrie 2023, capitalizarea companiei a crescut cu 52%, conform unui comunicat de presă prezentat de Bursa de Valori București la 13 noiembrie. Mai exact, la data de 10 noiembrie 2023, capitalizarea companiei era de 17,9 miliarde de lei. 

Răzvan Popescu, director general Romgaz, afirmă că datorită achiziției participației din perimetrul Neptun Deep, dar și a rezultatelor financiare remarcabile obținute de companie, s-a reușit consolidarea unei poziții cheie în sectorul energetic, devenind astfel a patra cea mai mare companie listată la bursă, în funcție de capitalizare. 

Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București a declarat: „Cu o capitalizare bursieră care a crescut cu 52% față de IPO, cu un randament total de 171%, Romgaz este în mod sigur un exemplu elocvent al performanței pe care o companie de stat o poate avea la Bursa de Valori București.” Cel mai mare acționar al Romgaz, cu un pachet de 70% din acțiuni, este statul român prin Ministerul Energiei. 

Romgaz este, de asemenea, partener al proiectului BVB Research Hub, inițiativă a Bursei de Valori București lansată sub forma unei platforme care oferă rapoarte de analiză fundamentală despre companiile listate la bursa locală, materiale informative și educaționale despre piețele de capital și date ESG. 

Foto:
ROMGAZ/Facebook