38 de localități fără energie electrică în județul Brăila

După fenomenele meteorologice periculoase de ieri, 26 noiembrie,  în județul Brăila, la ora 11:00, au rămas doar 38 de localități cu 9.926 de consumatori fără curent electric conform unui comunicat primit din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila. Este vorba despre Cotu Mihale, Cotu Lung, Vameșu, Târlele Filiu, Ionești, Batogu, Chioibășești,  Spiru Haret, Căldărușa, Bumbăcari, Albina, Unirea, Silistraru, Valea Cânepii, Lacu Rezi, Măru Roșu, Mihai Bravu, Odăieni , Pribeagu, Titcov, Măxineni, Corbu Nou, Gurguieți, Sihleanu, Corbu Vechi, Praporgescu,  Muchea, Mărtăcești, Traianu, Urleasca, Frecăței, Țăcău, Agaua, Stoienești, Plopu, Băndoiu, Mărașu, Măgureni. 

În teren se află 20 de echipe de la compania Distribuție Energie Electrică România pentru a intervenii în zonele afectate. 

În ceea ce privește situația drumurilor, în același comunicat se precizează că în acest moment drumurile din județul Brăila sunt deschise circulației, fără restricții, cu excepția DN 2S, respectiv Podul peste Dunăre, care face legătura cu județul Tulcea. 

În acest context sunt instituite două filtre de informare, formate din echipaje mixte ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila, după cum urmează: 

– DN 2S – restricție de circulație Brăila-Tulcea. Filtru instituit la intersecția DN 22B – DN 2S; 

– DJ 221B – restricție de circulație către DN 2S 

În același timp, pentru degajarea celor peste 200 de copaci căzuți în municipiul Brăila, sunt pe teren mai multe echipe de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea” Brăila, de la compania Electrica Distribuție, dar și de la Seroplant. 

Foto:
Антон Дмитриев/Unsplash