A treia zi de protest la Direcția Regională de Statistică din Brăila

În data de 27 noiembrie, la ora 11:00, angajații Direcției Regionale de Statistică (DRS) Brăila au protestat a treia oară, timp de o oră, pentru a-și sublinia nemulțumirile legate de politica de salarizare. 

Amintim că prima zi de protest spontan a avut loc în data de 23 noiembrie, la sediul instituției de pe Strada Unirii 72 din Brăila. 

 În înștiințarea primită azi, se menționează că protestul va continua în fiecare zi, pe perioadă nedeterminată, până când revendicările le vor fi soluționate. În cazul în care revendicările nu vor fi soluționate, se va întrerupe activitatea pe termen nelimitat, iar sarcinile care presupun colectarea și furnizarea de date statistice din teritoriu vor fi anulate. Mai mult decât atât, angajații DRS vor refuza participarea la organizarea alegerilor de anul viitor, se mai precizează în comunicatul de presă. 

Ținem să reamintim că nemulțumirile angajaților DRS au pornit de la problemele de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică (INS), al Direcțiilor Regionale și al Direcțiilor Județene de Statistică. De asemenea, o altă cauză o reprezintă exceptarea structurilor subordonate Institutului Național de Statistică de la procesul de desființare /reorganizare /fuzionare sau transfer al activității, conform prevederilor Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. 

Mai multe detalii referitoare la nemulțumirile angajaților DRS, precum și cererile acestora le puteți afla accesând următorul link.