Aglomerație la Târgul Educațional „Student#UDJG” de la Galați

Peste 2.500 de liceeni au fost prezenți miercuri, 22 noiembrie, la Târgul Educațional „Student#UDJG”, organizat în holul central al Universității „Dunărea de Jos” din Galați (așa cum anunțam aici). Aceștia s-au declarat impresionați de roboții de la inginerie, care au dansat pentru ei, de imprimantele 3D ori de navele celor de la Arhitectură Navală, de săpunurile artizanale create de studenții de la specializarea Chimie farmaceutică a Facultății de Științe și Mediu, de standul celor de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, mulajele celor de la Facultatea de Medicină, dar și de costumele de epocă ale studenților de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie.

Programe atractive pentru viitorii studenți

Fiecare dintre cele 13 facultăți prezente a încercat să îi atragă pe viitorii studenți cu programe atractive, demonstrații inedite și cât mai multe informații despre ce vor studia pe viitor. În plus, elevii au avut posibilitatea să participe, din oră în oră, la o tombolă cu premii substanțiale.  

„Vă așteptăm ca din toamna viitoare să începeți o nouă etapă a vieții alături de noi, la Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați”, le-a transmis participanților, în deschiderea evenimentului, prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu Rectorul UDJG. 

„Este important pentru voi să știți ce vă doriți în viață, iar astfel de evenimente fac alegerea voastră mai ușoară. Generația mea nu a avut privilegiul unui astfel de târg de oferte educaționale, voi puteți vedea și alege”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Galați, Doina Cucu. 

„Vă oferim, pe lângă șansa unei cariere de succes, și posibilitatea de a vă găsi locuri de muncă pe măsura pregătirii. Mulțumesc tuturor celor implicați, conducerii UDJG, facultăților, partenerilor noștri, care v-au oferit premii, dar vă pot pune la dispoziție și locuri de muncă”, a declarat, la rândul său, Prorectorul Silvius Stanciu, inițiatorul seriei de Târguri Educaționale „Student #UDJG”. 

Târgul de la Galați încheie seria evenimentelor de promovare din acest an, organizate în parteneriat cu inspectoratele școlare și instituțiile din învățământul preuniversitar.