Doi bărbați ucraineni, prinși cu acte false la intrarea în România

În data de 8 noiembrie, doi bărbați cu cetățenie ucraineană, au prezentat la controlul efectuat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F Iași, fiecare câte un certificat de competență profesională fals. 

Cei doi bărbați, cetățeni ai Republicii Ucraina, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, conducând fiecare câte un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă. Cele două vehicule erau înmatriculate în Ucraina. 

La controlul de frontieră, conducătorii autovehiculelor au prezentat polițiștilor de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea, pe lângă documentele de identitate și câte un certificat de competență profesională pentru transportul internațional de mărfuri ce prezentau însemnele autorităților din Ucraina. 

Actele prezentate de cei doi bărbați au trezit suspiciuni polițiștilor de frontieră care au pus la îndoială autenticitatea certificatelor de competență profesională. Astfel, polițiștii de frontieră au început efectuarea unor verificări suplimentare. 

S-a constat astfel că, certificatele de competență profesională prezentate de către cei doi bărbați, cetățeni ai Republicii Ucraina, nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false.  

Pentru fiecare dintre cei doi șoferi ucraineni, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. Urmează ca celor doi bărbați ucraineni să li se aplice măsurile legale care se impun.