George Turiac – alte două partide s-au alăturat săptămâna aceasta AUR

Ieri, 23 noiembrie 2023, la ora 12:00, a avut loc la sediul din Brăila al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) cea de a patra conferință de presă. La acest eveniment au fost prezenți: George Turiac, coordonatorul filialei AUR Brăila, Florin Eugen Cîrligea președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila, Viorel Botea, cunoscut ca și fondatorul Partidului Mișcarea Populară (PMP) Brăila, în prezent membru AUR, Mariana Dobre, vicepreședintele pe probleme de comunicare ale filialei AUR Brăila și doi viitori candidați pentru postul de primar, Ionela Cristina Zahari care ar urma să candideze la Primăria Chișcani, respectiv Ioana Mateescu la Primăria Victoria.

În deschiderea conferinței, George Turiac a precizat că în această săptămână alte două partide s-au alăturat AUR:

„Săptămâna aceasta ni s-au alăturat două noi partide. Alături de alianța AUR vor veni: Renașterea Națională, inclusiv Satul Românesc. Săptămâna viitoare se vor alătura alte două partide. De la nivel central, ni s-a spus că încercăm să aducem cât mai multe persoane în AUR, și foști parlamentari și oameni de afaceri și oameni importanți, cum a veni domnul Piperea, avocatul Piperea, alături de noi. Deci, în viitor vom face alianță cu mult mai multe partide”, a afirmat coordonatorul filialei AUR Brăila.

Ionela Cristina Zahari și Ioana Mateescu, viitoare candidate pentru funcția de primar la Chiscani și Victoria

Ionela Cristina Zahari, farmacist de profesie, viitoare candidată la Primăria Chiscani, spune că intrarea ei în politică și adeziunea la alianța AUR s-au datorat dorinței de a face o schimbare:

„M-am hotărât să mă implic în politică deoarece s-a văzut că țara merge prost. (…) Eu nu vreau să mă vaccinez, nu mă voi vaccina niciodată. Mă ocup de sănătatea mea în alt fel. Lucru pe care vreau și să-l promovez. Îmi voi da toată silința să ajung la conducerea Primăriei Chiscani și mă voi strădui să fac din această comună cea mai frumoasă comună din județ. Voi încerca să profit de resursele de care până acum nu s-a profitat, cum ar fi: malul Dunării, Insula Harapu, Insula Fundu Mare. Sperăm să vină alături de noi tineretul care dorește să schimbe comunitatea.(…)”.

Viitoarea candidată la Primăria Victoria, Ioana Mateescu, economist, atrage atenția asupra stării precare în care se află, atât social cât și economic, comuna Victoria: „Sunt un fermier activ. De aceea consider că agricultura în momentul de față este într-un impas. (…) M-am alăturat Alianței pentru Unirea Românilor pentru că am considerat că acest partid este ceea ce trebuie pentru viitor. (…) Comuna Victoria este poziționată geografic la marginea județului. Din păcate, și economic și social suntem tot la marginea județului. Îmi doresc ca această comună să renască.”

Florin Cârligea: în municipiul Brăila nu există o infrastructură portuară pentru vapoarele de pasageri

Președintele Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila, Florin Eugen Cîrligea, le-a felicitat pe cele două candidate pentru curaj. A continuat prin a atrage atenția asupra faptului că în municipiul Brăila nu există o infrastructură portuară, iar bazinul de înot a rămas nefinalizat CNI încercând reluarea licitației.

„În municipiul Brăila nu avem o dană turistică. O grămadă de pasagere trec liniștite pe lângă Brăila pentru simplul fapt că nu avem o infrastructură portuară adecvată pentru ca aceste vapoare să oprească, lucru destul de rău pentru economia orașului.(…) Să sperăm că în viitorul apropiat va reuși și Brăila să aibă o dană turistică.(…) Bazinul de înot de la Brăila, care este în proporție de peste 90% finalizat, zace de acum mulți ani și se deteriorează. A fost Orban prin 2018, a făcut două ture, a promis marea cu sarea. E o vorbă: a venit și a plecat. Și a rămas totul la fel.(…) Acest obiectiv trebuie finalizat deoarece Brăila are o tradiție deosebită în ceea ce privește înotul de performanță”.

A preluat cuvântul Viorel Botea, încrezător în potențialul turistic al comunei Victoria și al orașului Însurăței. Botea susține că atât la Victoria, cât și la Însurăței există două izvoare de apă termală cu un debit generos de apă cu care „se pot face o grămadă de lucruri, inclusiv valorificare din punct de vedere turistic”. Ioana Mateescu l-a completat, spunând că e important să se rezolve întâi problema infrastructurii, care „arată jalnic”. Mai mult decât atât, a afirmat că străzile sunt neasfaltate și că nu există implicare a decizionalilor locali.

În timpul conferinței de presă, Viorel Botea a mai afirmat că, per total, s-a finalizat organizarea de la nivelul municipiului a alianței AUR. În ceea ce privește numărul celor care au migrat de la PMP în AUR, liderul a specificat că dintre membrii PMP, la nivelul municipiului Brăila s-au alăturat AUR peste 70 de persoane.

„La nivelul municipiului în principiu s-a finalizat organizarea AUR și continuăm să completăm organizația secțiilor de votare până la numărul de membri pe care îi dorim. (…) Alături de vechii membrii AUR au venit foarte mulți membrii noi AUR.”

Peste 200 membri AUR vor merge de 1 Decembrie la Alba Iulia

Întrebat fiind despre recenta vizită la Brăila a lui Ilan Laufer, președintele FIN, partid care s-a alăturat pe 14 noiembrie Alianței AUR, George Turiac, coordonatorul județean AUR, a spus că întradevăr s-a întâlnit pe 21 noiembrie cu Ilan Laufer, și cu liderul Partidului Republican din Brăila, Dorin Silviu Petrea, dar vizita lui Laufer în județul nostru și întâlnirea a avut ca temă doar pregătirea deplasării delegației AUR Brăila la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, la Brăila deocamdată neavând membri FIN care să participe la această acțiune.

În ceea ce privește deplasarea la Alba Iulia, George Turiac a ținut să precizeze că Brăila este pe un loc fruntaș la nivel național, peste 200 de membri AUR urmând a face deplasarea în orașul Marii Unirii.

De asemenea, George Turiac a afirmat că lista pentru europarlamentare nu este finalizată, listele de candidați pe județe nu se cunosc și a infirmat speculațiile din presă despre o posibilă candidatură a lui Ilan Laufer, în fruntea listei la Brăila, la alegerile pentru Camera Deputeților.

La rândul său, Florin Eugen Cîrligea, președintele organizației oamenilor de afaceri din AUR Brăila, a spus că ar fi fost sunat de Ilan Laufer în ziua în care a fost la Brăila pentru a se întâlni, dar el se afla la București, unde a fost, împreună cu conducerea partidului, la meciul de fotbal România – Elveția.

Selecția candidaților AUR la alegeri se va face ”pe meritocrație”

Florin Cîrligea a spus că la nivel central, la AUR nu se discută despre liste și locuri pe liste la alegerile de anul viitor și că selecția candidaților se va face ”pe meritocrație (…) în funcție de oameni, de activități, de susținere, este un anumit punctaj”, iar cine deschide subiectul listelor de candidați nu este bine văzut.

Totodată, președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din AUR Brăila a subliniat faptul că „Nu numai că nu e făcută nici o listă, nici nu vrea să se gândească la ora actuală de liste pentru că la AUR, spre deosebire de alte partide, se va face pe meritocrație. Sunt niște platforme de merit unde avem niște punctaje în funcție de oameni, de activități, de susținere.”

Pentru a imagine clară și obiectivă asupra informațiilor „pe surse”, Monitorul de Brăila i-a solicitat un punct de vedere inclusiv lui Ilan Laufer care a declarat textual: „Vizita mea la Brăila a vizat consolidarea și reconstruirea filialelor FIN din județul Brăila(…). FIN în acest moment are 4-500 de membri în formare, sunt adeziuni pe care am început să le primesc după ce am făcut anunțul că vin în alianță (…). Din cunoștințele pe care le am eu în acest moment, nu s-a luat nicio decizie pentru niciun județ din țară pentru lista de candidați  pentru alegerile parlamentare. Deciziile vor fi luate după rezultatele la alegerile europarlamentare și locale”.

Viorel Botea: numele noului manager al SCJU Brăila va fi anunțat săptămâna viitoare

În timpul conferinței s-a pus și problema numirii unui nou manager la Spitalul Județean Brăila. Viorel Botea, președinte al Consiliului de administrație al spitalului, a afirmat că nu s-a stabilit încă noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila. Mai mult decât atât, alegerea noului manager încă se află în dezbatere fiind purtate discuții cu mai mulți potențiali candidați la această funcție.