Incendiu la Grădiștea. Un bărbat a suferit arsuri și aproximativ 190 de animale au ars de vii

În data de 21 noiembrie, la ora 21:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (I.S.U.) „Dunărea” al județului Brăila a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) de producerea unui incendiu la o fermă de pe raza localității Grădiștea.

La locul intervenției s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă (ASAS) și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Ianca, o ASAS din cadrul Detașamentului 1 de pompieri Brăila și o ASAS din cadrul Gărzii de intervenție Făurei. În sprijin au intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Grădiștea cu o ASAS, o cisternă și un utilaj de încărcat frontal, SVSU Șuțești cu o ASAS și SVSU Racovița cu un utilaj și o cisternă.

Două grajduri și peste 190 animale au ars

S-a constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, fiind surprinse un număr considerabil de animale: bovine, ovine și porcine. Personalul de la ISU a acționat pentru limitarea propagării incendiului și evacuarea animalelor. Ulterior, s-a constatat că incendiul se manifesta la trei grajduri. Și de această dată s-a reușit limitarea propagării și extinderii incendiului.

În jurul orelor 22:30, în încercarea de a evacua animalele, a rezultat și o victimă în stare conștientă, care prezenta arsuri de gradul 1 și 2. Victima este un bărbat în vârstă de 33 de ani. Acesta a fost preluat de echipajul Serviciul de Ambulanță Județean Brăila și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (U.P.U.) Brăila.

La ora 04:55 incendiul a fost lichidat constatând-se pagube materiale însemnate. Două grajduri cu o suprafață de aproximativ 800 mp au ars. Pe suprafața celor două grajduri arse se aflau diferite bunuri aferente, respectiv aparate de muls, stand de răcire, material lemnos și furaje. Pe lângă aceste pagube au mai ars aproximativ 40 de porcine, 70 de ovine și 80 de bovine.

Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Foto:
ISU Dunarea Brăila