Siguranța online a elevilor, prioritate a polițiștilor brăileni

În data de 7 noiembrie, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, au desfășurat activități informativ-preventive cu peste 170 de elevi de la două unități de învățământ din județul Brăila: Școala Gimnazială Movila Miresii și Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”.  

În cadrul acestor activități, oamenii legii au abordat subiecte și au adresat recomandări cu privire la siguranța personală și siguranța pe internet, importanța cunoașterii modalităților de prevenire a agresiunilor și a violenței în școli, a disparițiilor în rândul minorilor precum și prevenirea traficului de persoane. 

La Școala Gimnazială Movila Miresii, polițiștii s-au întâlnit cu 120 de elevi de gimnaziu, cărora le-au vorbit despre siguranța în mediul online. Subiectele abordate au mai vizat și fenomenul de discriminare, abuzurile la care ar putea fi supuși pe stradă, la școală, în locuințele prietenilor sau chiar acasă la ei. De asemenea, a fost amintită importanța raportării cât mai rapide a abuzurilor și modalitățile în care se poate face acest lucru.  

La Colegiul Tehnic „C. D. Nenițescu”,  polițiștii le-au prezentat elevilor din clasele a IX-a și a X-a informații despre fenomenul de criminalitate organizată. Cele mai discutate teme au fost prevenirea criminalității informatice, a traficului și consumului de droguri, dar și a traficului de persoane.  

Informațiile promovate fac parte din Proiectul național de educație digitală #SiguranțaOnline. Proiectul are în vedere susținerea unor cursuri esențiale pentru elevi cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani , profesori, părinți și cei care sunt preocupați de instruirea copiilor. Cursurile abordează probleme precum siguranța banilor pe internet, dependența de internet, prevenirea pornografiei infantile și gestionarea datelor online.  

Mai multe informații despre acest demers găsiți aici.

Cursurile pot fi accesate completând mai întâi formularul de înscriere disponibil aici 

Foto:
IPJ Brăila