Simpozionul Internațional Euro-Aliment 2023 la Galați

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați organizează, în perioada 19-20 octombrie, Simpozionul Internațional Euro-Aliment – Insights of Future Foods – From concepts and challenges to technological innovations. La conferință participă experți din 18 țări printre care se numără: India, Iran, Polonia, Franța, Spania, Germania, Republica Moldova, Maroc, Grecia, Lituania, Tunisia, Turcia, Ucraina, Austria, Irlanda și România.

Ajuns la a 11-a ediție, Simpozionul Euro-Aliment 2023 va aborda subiecte actuale din perspectiva dezvoltării de idei, concepte, provocări și tehnologii pentru alimentele viitorului, sprijinind astfel inovația în industria alimentară și acvacultură. Integrarea ingineriei alimentelor cu domenii conexe precum biotehnologie, nutriție, bioeconomie, protecția mediului etc. joacă un rol esențial în furnizarea de sisteme alimentare sustenabile, care să asigure securitatea alimentară, siguranța și calitatea produselor, într-o lume în permanentă schimbare.

Prin organizarea Simpozionului Internațional Euro-Aliment 2023, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din Galați vizează extinderea transferului de cunoaștere în domeniile abordate, dezvoltarea de noi parteneriate, creșterea impactului și a vizibilității facultății atât la nivel național cât și internațional.

Conferința, care se desfășoară online, are în dezbatere 114 lucrări, în cadrul următoarelor patru secțiuni:

  • Key Drivers in Food Science and Technology for a Sustainable and Safe Nutrition;
  • Food Safety Challenges in the Near Future;
  • Biotechnology for a Sustainable Food Production;
  • Multidimensional Approaches for Aquaculture and Aquatic Resources Sustainability.

Mai multe detalii sunt disponibile aici: http://www.euroaliment.ugal.ro/index.php/en/.