UDJG în Top World Ranking of Scientists 2%

Patru din cei 238 de cercetători de top din România sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, conform noului clasament Top World Ranking of Scientists 2% al celor mai importanți oameni de știință din lume.  

Este vorba despre Academician Eugen Victor Cristian Rusu, Directorul Școlilor Doctorale din UDJG, prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie, Departamentul de inginerie mecanică, prof. univ. dr. chimist habil. Constantin Apetrei, de la Departamentul de chimie, fizică și mediu, Facultatea de Științe și Mediu și prof. univ. dr. Lidia Benea, de la Facultatea de Inginerie, domeniul Ingineria materialelor. Anul trecut, instituția de învățământ superior din Galați a fost reprezentată la nivel mondial, la acest capitol, de aceiași patru profesori, care reprezintă cu cinste UDJG și la capitolul „opera omnia”, numărându-se printre cei 169 de români incluși în listă.  

Conform Top World Ranking of Scientists 2%, Academicianul Eugen Rusu ocupă poziția 37 în România, situându-se în primii 25% din acest top mondial.  

„Top World Ranking 2%” este o bază de date disponibilă public, realizată de Universitatea Stanford (California, SUA) împreună cu Editura Elsevier, care oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an (2022). Lista completă a cercetătorilor poate fi consultată aici.