VIDEO: Trei tineri din Brăila, reținuți pentru furt calificat

Miercuri, 15 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale, sprijiniți de polițiștii din cadrul biroului Proximitate și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat percheziții la domiciliile a trei tineri. Se pare că aceștia erau bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat și complicitate la furt calificat, fiind suspecți pentru săvârșirea a opt fapte. 

În urma activităților de percheziție, cei trei tineri în vârstă de 21, 22 respectiv 26 de ani, cu domiciliul în județul Brăila, au fost conduși la sediul poliției.  Au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Brăila. 

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că, în perioada 8 iulie – 7 noiembrie, tânărul în vârstă de 26 de ani, singur, dar și cu ajutorul acordat de ceilalți doi tineri prin asigurarea pazei, ar fi pătruns prin forțarea ușii sau a ferestrei, fiind mascat pentru ascunderea fizionomiei, în mai multe apartamente și societăți comerciale din municipiul Brăila. Din aceste locații, tânărul ar fi sustras bani și bunuri, creând un prejudiciu de peste 28.000 de lei. 

Pentru cei trei tineri din Brăila se efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tentativă de furt calificat și complicitate la furt calificat. 

Joi, în data de 16 noiembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a prezentat pe tânărul de 26 de ani Judecătoriei Brăila. Pentru acesta a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

Foto:
Anja/Pixabay