Weekend plin la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați

Vineri, de la ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați vă invită la tragicomedia „Martiri”, un spectacol extrem de actual, în regia lui Adi Iclenzan, scenografia Daniel Divrician. „Mă preocupă tot mai mult universul adolescenței, atât ca o revizitare dintr-o perspectivă matură a propriei experiențe, dar și ca o chestionare a tipului de responsabilitate pe care adulții o au față de noile generații. Dincolo de responsabilitatea directă și evidentă a unui părinte, cred că există și o responsabilitate colectivă, a tuturor adulților față de toți adolescenții. Mă întreb ce se întâmplă atunci când nu reușim să le oferim tinerilor repere, direcții și modele care să îi ajute să gestioneze fragilitatea și confuzia inerente unei perioade de transformare,” explică regizorul Adi Iclenzan. Spectacolul este nerecomandat persoanelor sub 18 ani!

Sâmbătă, de la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul „Pasagerii” de Sam Bobrick, direcția de scenă: conf.  dr. Florin Toma, scenografia: Daniel Divrician. Spectacolul este în co-producție cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, cei nouă actori, care interpretează nu mai puțin de 19 personaje, fiind studenți sau absolvenți ai Facultății de Arte din cadrul UDJG. „Pasagerii” este un spectacol substanțial, în două acte și opt scene, de-a lungul cărora eroii anonimi se întâlnesc într-o stație de autobuz oarecare din Statele Unite ale Americii, pentru a țese o temă subtilă, dar profundă, care devine limpede abia în scena finală. 

Duminică, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca spectacolul de licență al Promoției 2022 a Facultății de Arte, „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale. O comedie jucată de „o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor”, așa cum îi descrie pe absolvenți îndrumătorul lor. Studenții actori le împrumută personajelor din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor în această comedie despre dragoste oarbă, gelozie maladivă și principii șubrede. Regia: conf. dr. Radu Horghidan, asistență regie: Oana Mogoș.  

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din str. Domnească, nr. 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.