Brăila Tech Sprint și-a desemnat câștigătorii

Casa Tineretului din Brăila a găzduit în acest weekend, 24-25 februarie, a doua ediție a concursului de programare Brăila Tech Sprint, un eveniment de tip hackathon, adresat tinerilor programatori. Competiția a fost organizată și anul acesta de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – Brăila, și s-a bucurat de susținerea a numeroși sponsori.

Din echipa de organizare au făcut parte cinci elevi pasionați de IT: Mario Alexandru Vlaviano, Ștefan Ghețu, Andrei-Andy Iasar, Briana Maria Tîrîlă și Ștefan Dorin Oprea. Li s-a alăturat Corina Ciuraru, șef serviciu la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila.

În concurs s-au înscris 30 de echipaje din Brăila, Făurei, Galați și Tulcea, însă doar zece dintre acestea au și ajuns în finală. După 24 de ore de programare, tinerii și-au prezentat proiectele în fața juraților: Daniela Cireașă, Senior Partner NeoPrivacy Romania și președinte CONAF BRĂILA, Florin Dediu, specialist SEO și cofondator la e-ProDesign, Teodor Claudiu Ciuraru, Senior React Native Developer și fondator Sierra Tech, Mario Alexandru Vlaviano, Mobile & Web Developer/Startup Founder – Visit Braila App. Au fost premiate cele mai bune idei informatice prezentate sub formă de startup, unul dintre obiectivele competiției fiind încurajarea competențelor antreprenoriale.

Premiul I, adjudecat de o echipă din Galați

Premiul întâi, în valoare de 3.000 de lei, a fost câștigat de echipa MS3 Tech din Galați – Sandu Robert Cristian, Tofan Eduard Gabriel, Mititelu Bianca, cu proiectul „Dosarul meu”. Echipajul Programmers in Paris din Brăila – Nistor Peter, Sipica Maria –  a obținut premiul al II-lea, în valoare de 1.800 de lei, pentru proiectul Almagine, iar premiul al III-lea, în valoare de 900 de lei, a revenit echipei brăilene Kodikas România – Soiu Cristian-Ionuț. Oprea Rareș-Mihai și Lascu Andrei, pentru proiectul MercuriusMed.

Au fost acordate și trei mențiuni a câte 500 de lei, astfel:

  • Mențiunea I -Pixel Power: Boroș Maria-Alexandra, Vasilache Maria-Eliza, Galați, pentru proiectul VolunTeen;
  • Mențiunea a II-a – Program-R: Pacea Eva-Mihaela, Petcu Alexandru-Ștefan, Brăila, pentru proiectul Blockchain Master
  • Mențiunea a III-a – Juniorul Ocupat – Lefterache Ștefan din Tulcea, cu proiectul Metodă alternativă de publicitate.

În finală au mai ajuns următoarele echipe:

  • Procrastination Station: Marin Andreea Lorena, Gheorghe Ștefan Augustin, Brăila, proiect BR Quiz
  • FTD – Bilencu Daniel din Tulcea, cu proiectul Turism Premium in Romania
  • Bit & Byte – Grigore Matei, Morogan Christian, din Brăila, cu proiectul RoVote;
  • Code_R_Us – Zainea Bogdan Gabriel, Nedelcu Gabriel Aurel, Chirovan Mihai din Brăila, cu proiectul Braila Together.

În inima Brăilei, pulsând cu inovație și speranță,  Brăila Tech Sprint Hackathon a fost o adevărată odisee emoționantă. Tineri plini de determinare au călătorit timp de 24 de ore în lumea codului și a programării, într-o căutare incitantă a soluțiilor inovatoare. Gazdă a fost Palatul Tineretului Brăila, unde tinerii nu au cedat în fața eșecurilor, ci au renăscut cu și mai multă pasiune și hotărâre, pregătiți să-și prezinte proiectele cu mândrie și încredere, indiferent de oboseala acumulată. (…) Este o adevărată satisfacție să vedem această tânără generație deschisă și pasionată de tehnologie. Toți, fără excepție, merită să fie apreciați pentru determinarea lor și pentru contribuția acestora la progresul nostru colectiv, Florin Dediu, reprezentant e-ProDesign și membru al juriului.

Foto:
e-ProDesign/Facebook, Corina Ciuraru